Hoe met vastgoed COVID overwinnen?

We leven in rare tijden… Een virus dat niet weg te branden is uit het dagelijkse nieuws en onze levensstijl volledig heeft veranderd.

Maskers in het straatbeeld, leven in bubbels en afstand houden als nieuwe vorm van beleefdheid. Het fileprobleem dat ons zo ergerde is minder actueel, de natuur herleeft en elk beroep moet zich noodgedwongen heruitvinden.

Ook het vastgoedlandschap is hertekend. De hotelsector kreunt, de retail en buurtwinkels zien af, de shoppingcentra draaien minder, de rusthuizen proberen hun bewoners zo veel mogelijk te vrijwaren, de studentenkoten worden niet gebruikt… Het normale residentiële vastgoed moet voldoen aan criteria die plots zeer belangrijk worden: buitenruimte, ademruimte, beweegruimte… Hetzelfde geldt voor heel de markt van de tweede verblijven. Mensen snakken naar een beetje vakantie of eens ‘weg’ te zijn. Ver weg kan niet meer. Met de auto moet kunnen. Of niet te lang vliegen, via moderne, veilige, propere luchthavens. Naar plaatsen waar ruimte is, natuur, hygiëne, zekerheid. En toch een eigen stek, waar men zich kan afzonderen…

En er bestaan zulke plaatsen. Las Colinas Resort (website?) wint dit jaar, in volle Covid-crisis, de Award voor ‘Europe’s Leading Villa Resort’. Al jaren wordt deze plek genoemd bij de beste van Europa wegens de hedendaagse architectuur, de uitzonderlijke omgeving te midden de natuur, de faciliteiten van wereldklasse en waarschijnlijk het beste klimaat van Europa. Maar op vandaag komen andere criteria aan bod: de veiligheid (toegangscontrole), de professionele aanpak van Covid-vrije activiteiten, de zeer lage bebouwing (gemiddeld 4 woningen per hectare), de gezonde lucht (door de nabije zoutmeren en de natuurreservaten in de omgeving). Letterlijk een plaats waar je vrij kunt ademen!

Wij zijn sinds enkele jaren actief in deze resort en vandaag ontdekken we een gevoel dat we nog nooit zo sterk hebben ervaren. Mensen die kunnen werken op afstand komen deze plek opzoeken. Mensen die vroeger ver weg trokken, komen hier niet alleen uitrusten, maar vooral zeer bewust verblijven. Winkels, restaurants, sportinfrastructuur, alles werkt uitstekend, maar op een lager ritme. Minder bezetting, meer afstand, minder druk, maar volwaardig. De eigenaars en bewoners zijn respectvol, voorzichtig, maar actief. Er wordt gesport, op restaurant gegaan, zelfs afgesproken, maar allemaal in een serene sfeer. Het gevoel van geborgenheid, veiligheid en rust heerst volop. De aanwezigen verlengen hun verblijf zo lang als mogelijk. Er wordt genoten van zonnige dagen, met temperaturen overdag tot 25 graden, terwijl we volop beseffen dat veiligheid, gezondheid en ‘normaal kunnen leven’ in een mooie omgeving een luxe is die niet altijd vanzelfsprekend is.

Met Limonero Golf Residences, bieden wij appartementen aan in toparchitectuur, met grote buitenruimtes en prachtige zichten. U ziet zon, zee en golf of natuur. In een veilige en gezonde omgeving.

Ontdek deze unieke plek, waar prachtige appartementen en woningen worden gebouwd, aan uitzonderlijke prijzen, temidden de natuur, onder de zon, bij de zee. Word begeleid ter plaatse, ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om een plaats te bezitten waar, voor twee dagen of een jaar, het leven buitengewoon aangenaam is, de omgeving prachtig, de natuur weelderig, de temperatuur hartverwarmend, de lucht zuiver, de kwaliteit onevenaarbaar, de service uitmuntend, kortom… ontdek waarom Las Colinas, en haar golfbaan van topniveau, steeds weer wordt verkozen als het beste van Europa.